Ik ben Carina van den Hof, getrouwd met Henk en trotse moeder van drie kinderen. Als kind wist ik al, later wil ik met kinderen werken. Eerst dacht ik als leidster op een kinderdagverblijf, later werd dit leerkracht. Waar ik ook werkte met kinderen ik ben altijd extra alert geweest op kinderen waarbij het niet allemaal vanzelf ging of die het moeilijk hadden. De behoefte om deze kinderen te helpen zit er al van jongs af aan in. In mijn tijd als leerkracht merkte ik dat ik in mijn rol als leerkracht hier niet genoeg mee kon. Na de geboorte van mijn kinderen een tijdje thuis te zijn geweest wilde ik weer werken en besloot ik dan ook niet weer als leerkracht te gaan werken maar de opleiding tot kindercoach te gaan volgen en mijn eigen praktijk te starten.

Het liep allemaal goed maar ik merkte dat kinderen het soms lastig vinden om woorden te geven aan hun gevoel en liever spelen of tekenen. Het voelde alsof ik niet genoeg tools had om deze kinderen goed te helpen. Als je als volwassenen niet lekker in je vel zit is het vaak al lastig om precies te zeggen wat je voelt en hoe dit komt. Voor kinderen is dit net zo moeilijk of eigenlijk nog moeilijker. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun gevoelens en kunnen er geen woorden aangeven of hebben er gewoon nog geen woorden voor. Kinderen communiceren via spel. Met hun spel laten zij zien wat hen diep van binnen bezig houdt, wat ze beleven en hoe ze dit ervaren. Daarom ben ik de opleiding speltherapie gaan volgen. Ik vind het geweldig mooi dat ik getuige mag zijn van dat wat het kind mij via spel laat zien en dat ik kinderen op deze manier kan helpen. Zo kan het kind groeien, meer zelfvertrouwen ontwikkelen en weerbaarder worden.

Als moeder merkte ik dat ook mijn eigen kinderen niet zomaar huppelend door het leven gingen. Ik ging op onderzoek en leerde over hoog gevoeligheid, ook wel hsp; high sensitive person, genoemd. Ik herkende mijzelf en mijn kinderen hierin. Ik heb mij hier verder in verdiept om zo ook andere kinderen te kunnen helpen hiermee om te gaan en te laten ontdekken dat het zorgt voor vele talenten en kwaliteiten.

Ik houd ervan om mijzelf steeds weer verder te ontwikkelen en daarom heb ik ook de basis, level 1 opleiding van Theraplay gevolgd. Een ontzettend mooie tool waar ik veel gebruik van maak in de spel sessies.